Børn laver aktiviteter

Aktiviteter du bør lave med dine børn

Det er ingen hemmelighed, at børn i dag vokser op i en verden, hvor der er skærme overalt. Fra Smartphones til tablets og tv’er er skærme blevet en integreret del af hverdagen. Selv om der helt sikkert er nogle fordele ved denne øgede eksponering, er der også en bagside. Et af de største problemer er, at så mange børn er ved at blive afhængige af skærme. Denne afhængighed kan føre til en række problemer, herunder koncentrationsbesvær, søvnproblemer og social isolation. Det kan også få børn til at gå glip af vigtig fysisk aktivitet og interaktioner ansigt til ansigt. Derfor er det vigtigt at finde måder at begrænse skærmtiden på og tilskynde til andre aktiviteter. Hvis du ikke helt ved hvad du skal finde på, af forskellige aktiviteter, skal du ikke bekymre dig. For at hjælpe dig og dit barn godt på vej, har vi forfattet denne artikel, hvor du kan finde inspiration, samt tips og gode råd til hvad du kan lave med dit barn, som både kan barnet væk fra skærmen, men også kan være med til at styrke båndet og nærværet mellem jer.

Aktiviteter barnet kan lave på egen hånd

Det kan være svært at få børn til at lægge skærmene fra sig og gå udenfor, men der er masser af fritidsaktiviteter, der kan hjælpe. En mulighed er at tilmelde dem til et sportshold. At lege udendørs med andre børn er en god måde at få motion og frisk luft på. Det vil også være med til at styrke deres sociale egenskaber og i sidste ende, forme nye, sunde og vedvarende venskaber. En anden metode til dette, kan være tilmelde barnet til spejder. Spejdere er mest ude i naturen og laver aktiviteter, som ikke involverer nogen former for skærmtid, men i stedet fysiske aktiviteter, som kan styrke dem på rigtige mange områder.

Aktiviteter barnet kan lave med sin familie

Der er mange aktiviteter, som familier kan lave sammen med deres børn. En god aktivitet er at udforske naturen. Det kan gøres ved at gå ture i parken eller vandre i skoven. Det er ikke kun en god måde at få noget motion på, men også en god mulighed for at knytte bånd til dine børn og lære dem om naturen. En anden vidunderlig familieaktivitet er at lave mad sammen. Det er en god måde at lære dine børn om sunde spisevaner og om, hvor maden kommer fra. Det kan også være meget sjovt at lave mad sammen og derefter sætte sig ned og nyde et måltid som familie. Der er mange andre gode aktiviteter, som familier kan lave sammen, men dette er blot to eksempler. 

Find på aldersvarende aktiviteter

Børn vokser og ændrer sig hele tiden, så det er vigtigt at vælge aktiviteter, der passer til deres aldersgruppe. Hvis en aktivitet er for let, vil dit barn hurtigt kede sig. Hvis den omvendt er for svær, vil de blive frustrerede og måske helt opgive. Ved at vælge alderstilpassede aktiviteter kan du være med til at sikre, at dit barn forbliver engageret og udfordret, så det får en kærlighed til læring, der varer hele livet. 

Med de helt små børn, kan sang være en sjov og hyggelig aktivitet, som kan være med til at styrke jeres bånd. Om det er julesange eller traditionelle børnesange gør ikke den store forskel. Det vigtigste er at får en hyggelig og nærværende stund sammen, som kan knytte jer endnu tættere sammen. Når børnene er helt små, går tiden uhyggeligt stærkt og det er en tid som man aldrig får igen og kun vil have som et minde. Sørg derfor at få så meget ud af tiden med dine børn, generelt set, men især når de er helt små. 

Når det kommer til de større børn, så kan det være lidt mere udfordrende at finde aktiviteter i kan lave sammen, da de ofte allerede er ved at skabe deres eget liv, med deres egne venner og interesser. Det er dog ikke sværere end at man sagtens kan finde på noget, som de også vil sætte pris på at lave sammen, selvom det er med deres ”kedelige” forældre og/eller mindre søskende. Det handler blot om at møde barnet hvor det er og finde på nogle aktiviteter, som også kan appellere til deres personligheder.

Familien er det vigtigste vi har

Familien giver os utroligt meget, lige fra kærlighed og støtte til en følelse af identitet. Uden familien ville vi være på drift i verden og søge efter en følelse af tilhørsforhold. Derfor er det så vigtigt at huske at værdsætte vores familier, selv når tingene er svære. Det er nemlig let at tage dem for givet. Familien er der altid for os, uanset om vi har brug for en skulder at græde ud ved eller nogen at fejre en særlig begivenhed med. De er de mennesker, der kender os bedst og accepterer os for den, vi er – med fejl og mangler. Derfor bør du altid huske på og prioritere din familie og dermed vise dem hvor meget du værdsætter dem, for deres kærlighed, støtte og opmuntrende ord. Familien er det mest dyrebare vi har og det er utroligt vigtigt at vi anerkender og viser dette, både ved specielle begivenheder, men også i hverdagen. Ens familie vil altid være der og bør derfor prioriteres før alt andet.