Børn på børnecykler i forskellige størrelser

Hvilken størrelse cykel til børn?

Alle børn skal på et eller andet tidspunkt lære at cykle, og dermed også have deres første cykel. Når barnet er helt lille, omkring de 2 år, kan det være fint med en løbecykel til dem. Her bruger de ikke pedaler, men derimod deres fødder til at sætte af med og få fart på. Da der har begge ben på jorden, er det også meget lettere for dem, at holde balancen. Men når børnene kommer op i 3-4 års alderen, kan det være en god ide, at give dem en rigtig cykel med pedaler. Det store spørgsmål er bare, hvilken størrelse cykel til børn skal du vælge?

Hvilken størrelse børnecykel lige netop dit barn skal bruge, kommer an på højde samt skridtlængde. Skridtlængden er længden fra skridtet og ned til jorden. Højden giver sig selv. Når det så er sagt, kan du i mange tilfælde også godt bruge barnets alder som guide, når du skal have valgt den rigtige størrelse cykel til dem. I guiden her, forklarer vi hvilken aldersgrupper, der typisk passer til hvilke størrelse cykler til børn. Men igen, husk, at det kun er generelle retningslinjer. Det som i sidste ende er vigtigt, at højde og skridtlængde.

Guiden her et blot en kort guiden til hvilken størrelse cykel til børn du skal vælge. Vil du gå mere i dybden, kan du læse mere om børnecykler her.

Cykler til børn 2-4 år

Så hvilken størrelse børnecykel, skal du vælge til et barn på 2-4 år? Børn i denne alder er typisk omkring 90-110 cm høje. Her er det ofte en 12” cykel som er det bedste valg. Er barnet mindre end det, kan det være en god ide, at vente med at købe en cykel, til han eller hun bliver lidt højere. Indtil da kan de bruge en løbecykel eller en af de mindre 3 hjulede cykler man kan få. Er barnet derimod højere end det, bør du overveje en cykel med 16” hjul i stedet. Tag gerne barnet med ud og prøve cyklen hvis du er i tvivl, så i kan se, hvad der passer bedst. Køber i en cykel online, kan det være en fordel, at købe den et sted med mere end 14 dages returret. På den måde kan i også prøve den, inden i tager den endelige beslutning.

Cykler til børn 5-7 år

Mange børn starter i skole når de er 5-7 år. Hvis de allerede har fået deres første cykel, og det ofte et godt tidspunkt at skifte den ud til en ny og større model. Mange børn i denne alder begynder nemlig at cykle med mor eller far i skole, og det er derfor vigtigt, at cyklen passer godt i størrelsen.

Så hvilken størrelse cykel til børn på 5-7 år passer bedst til dem? Børn på 5-7 år er ofte omkring 110-125 cm høje. Til denne højde passer en 16” eller 18” tommer cykel ganske fornuftigt. En 16” tommer til den lavere ende af skalaen, og en 18” tommer til den højere ende.

Cykler til børn 8-9 år

Har du et barn i 8-9 års alderen, som trænger til en ny cykel? Men er du i tvivl om, hvilken størrelse som passer bedst? Hvis barnet er indenfor den typiske højde for denne alder, som er omkring 68-70 cm, vil en 24” tommer cykel ofte være det bedste valg. Det kan dog være, at en 26” er det bedste valg – det afhænger nemlig ikke kun af højden, men også skridtlængden.

Cykler til børn 10-12 år

Barnets 10 års fødselsdag er en stor anledning, som ofte udløser en lidt større gave end normalt. Det kunne f.eks. være en ny cykel. Er du på udkig efter en ny cykel til barnet på 10-12 år, men er i tvivl om hvilken størrelse cykel til børn i denne alder der passer bedst, får du svaret her. Til langt de fleste børn i denne alder, vil den 26” cykel være den rigtige størrelse. Er denne for lille, er det en lille voksencykel i skal op og kigge på i stedet.

Cykelhjelme til børn

Selvom den nye cykel er det mest spændende, er det også vigtigt, at have sikkerhedsudstyret i orden. Særligt cykelhjelmen, som vi anbefaler at alle børn benytter. Ofte vil du kunne få et godt tilbud på en cykelhjelm, der hvor du køber cyklen. Slår du en god handel af, kan du endda i nogle tilfælde få den gratis med. Ligesom med cykelhjelme, skal de også passer i størrelsen til barnet. Det er derfor vigtigt, at i køber en cykelhjelm som passer til barnets hoved. Den må hverken være for stor eller for lille.

Find en god og billig cykel til børn

Nu ved du, hvilken størrelse cykel du skal kigge efter til dit barn. Nu kommer næste spørgsmål så – hvor skal du købe den? Hvis du gerne vil finde en rigtig god cykel til børn, til en god pris, kan jeg anbefale, at du tjekker linket længere oppe i artiklen her. Via linket kan du nemlig ikke kun læse mere om børnecykler, men også finde gode cykler, til gode priser. Siden du kommer ind på er ikke en cykelforhandler, men derimod en guide, som viser dig alle de bedste tilbud på gode børnecykler, som er aktuelle lige nu.