Børn med helium balloner

Sådan finder du helium balloner til dit barns fødselsdag

I Danmark er børnefødselsdage en meget speciel begivenhed. Danske børn har ofte to fester: en med familien og en med vennerne. Familiefødselsdagen er normalt en lille sammenkomst, mens fødselsdagen med vennerne eller klassekammeraterne er noget man gør lidt mere ud af. Den vigtigste del af en dansk fødselsdag er, udover gaverne, at man serverer de helt rigtige ting for gæsterne. Typisk vil det være boller og kakaomælk, samt lagkage eller kagemand- eller kone. Derudover består fødselsdagen typisk af en masse flag og andre dekorationer, som er med til at gøre det til en festlig dag for barnet. De danske traditioner er ikke i fare, da de simpelthen er for elsket og indgroet i den danske kultur, men elementer udefra, er begyndt at snige sig ind. Heliumballoner er en forholdsvis ny del, af den danske børnefødselsdagsfejring og er blevet så populært, at man selv kan købe flasker med helium, til at fylde ballonerne op med. Om man selv vil fylde ballonerne eller købe dem fyldt, er ikke så vigtigt. Det vigtige er hvordan man finder dem.

Sådan finder du helium gas til balloner 

Hvis du er typen der foretrækker selv at står for at fylde ballonerne til dit barns fødselsdag, så skal du finde et sted der sælger helium gas. Det er ikke det mest tilgængelige produkt, men heldigvis findes der flere forskellige typer af forhandlere, som sælger dette produkt. Typisk vil man kunne finde helium gas i de forskellige byggemarkeder, samt i de større indkøbscentre. I de seneste par år, er der også poppet en del forhandlere op på nettet, som specialiserer sig i produkter, som specifikt bruges til fødselsdag. Fordelen ved at handle sådan et sted er, at man kan få stort alt det man skal bruge, ved én enkelt forhandler. Man skal dog være opmærksom på, at det ikke er alle forhandlere der sælger helium gas, så hvis det er det man specifikt er ude efter, er det en god idé at kontakter butikkerne eller forhandlerne først, for at høre om det er et produkt, som man kan købe i deres forretning. Så slipper man for at skulle bruge en hele eftermiddag på at sidde og kigge de forskellige hjemmesider igennem.

Sådan finder du fyldte helium balloner

Selvom man ikke skulle tro det, så er det faktisk sværere at finde fyldte helium balloner, end det er at finde helium gas til ballonerne. Det er dog ikke helt umuligt, man skal bare vide hvor man skal lede. Et godt sted at købe disse balloner, er forskellige steder, som har forlystelser involveret. Hvis man bor tæt på Legoland eller Tivoli, kan man let finde fyldte helium balloner. Hvis der er byfest eller et mindre tivoli i byen, eller på torvet i det lokale storcenter, er der også en god chance for at finde balloner, som allerede er fyldt med helium. Det letteste vil dog være at købe balloner og helium gas, og fylde ballonerne selv. Så har man også styr på hvor meget gas man fylder i, ligesom man selv kan bestemme hvilke balloner man vil bruge.